Partnerbijdrage

Was er in 2022 een groei in nieuwe crypto gebruikers te zien?

28-02-2023 10:46

Crypto is ongekend populair en blijft de vooruitzichten zijn dat dit zo zal blijven. Het nieuwe aantal crypto gebruikers blijft groeien. Zo zijn er meer en meer crypto gebruikers bijgekomen in 2022 en is het vooruitzicht dat de groei in 2023 en de jaren erna blijft doorgaan.

De vooruitzichten van crypto

De groei van crypto gebruikers is zelfs zo groot dat de Boston Consulting Group (BCG) in onderzoek voorspelt dat er in 2030 één miljard mensen zijn die cryptovaluta bezitten. Op dit moment zijn dat wereldwijd ruim 300 miljoen, waarvan 1,6 miljoen mensen in Nederland.

Ook wordt er voorspeld dat de komende jaren steeds meer consumenten crypto zullen kopen en ook institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en banken gaan meer gebruik maken van cryptovaluta. Er wordt zelfs in onderzoeken genoemd dat crypto gebruikers net zo snel groeien als het internet in de jaren 90. En we weten allemaal dat het internet niet meer weg te denken is uit onze levens.

Beginnen met Cryptocurrency

Het handelen en bezitten van cryptovaluta is een spannende en leuke manier om te investeren. Maar het is wel belangrijk om goed te weten waar je aan begint.

Wat zijn cryptovaluta?

Wanneer je cryptovaluta wilt kopen is het als allereerste belangrijk om te weten wat het precies is. Een cryptovaluta is een virtueel betaalmiddel dat wordt gebruikt als alternatief voor geld. Zonder de betrokkenheid van instellingen of overheden kan digitaal geld verstuurd worden in de vorm van crypto. Ook kun je er online mee betalen.

Hoe we eeuwen geleden ons goud tegen elkaar ruilden, betalen we het nu met papieren geld, bankoverschrijvingen en pintransacties. Wat de verschillende soorten valuta door de tijd heen gemeen hebben is dat ze worden uitgegeven en gecontroleerd door de overheid. Dit werd anders door de komst van de cryptomunt in 2008. Door alle technologische ontwikkelingen kwam er een heel nieuw betalingsnetwerk.

Het cryptoplatform

Zonder cryptoplatform waar je cryptovaluta kunt kopen en verkopen, kun je niet beginnen met handelen in deze valuta. Er zijn online veel verschillende soorten platformen te vinden. Onderzoek goed welk platform bij je past.

Welke cryptovaluta wil je kopen?

Maar welke cryptovaluta ga je eigenlijk aanschaffen? Er zijn veel verschillende soorten crypto valuta beschikbaar. Daarvan is Bitcoin het populairst. Andere populaire cryptocurrency’s zijn; Litecoin, Ethereum, Ripple en Dogecoin.

Wanneer je geld investeert in cryptovaluta is het belangrijk om dit alleen met geld te doen wat je kunt missen en niet op korte termijn weer nodig hebt. Het kan namelijk zijn dat je geld minder waard wordt als de koers naar beneden gaat. Het kopen en bezitten van cryptovaluta brengt dus altijd een risico met zich mee.  Er zijn namelijk veel verschillende factoren die de waarde van een cryptocurrency kunnen beïnvloeden. Vooraf is nooit te voorspellen hoe de koers zal lopen.

Maar het investeren in cryptocurrency kan je ook heel veel winst opleveren. Waag jij de kans?