Premium | Achtergrond

BBB aan de provinciale macht en het migratiedossier, nóg een boze droom van Rutte

16-03-2023 21:03

Caroline van der Plas, BBB
Premium
Caroline van der Plas, BBB. AP Photo/Peter Dejong.

Door Bert Brussen, TPO - De stemmen van de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag zijn nog niet allemaal geteld, maar zeker is dat de Boer Burger Beweging (BBB) de grote winnaar is. In de provincie Noord-Brabant haalde de BBB 18,2% van de stemmen binnen, in de provincie Overijssel zelfs meer dan 30%. Het moet wel heel gek (en ondemocratisch) lopen als BBB straks niet in tenminste de provincie Overijssel en veel andere provincies mag meebesturen.

'Wat BBB betreft gaan we naar een systeem toe met kleine locaties. Azc’s met plek voor vijftig asielzoekers, daar houdt het draagvlak wel op'

Dat binnenkort in provincies die mede door BBB worden bestuurd niet het door de regeringscoalitie gewenste stikstofbeleid kan worden uitgevoerd is een no brainer. Maar ook wat betreft het migratiedossier zal het regeringsbeleid zowel in de Provinciale Staten (PS) als in de Eerste Kamer op vorstelijke oppositie kunnen rekenen. De opvattingen over migratie staan niet per se met koeienletters in het BBB-partijprogramma, maar het laat zich raden dat de BBB-stemmende boer danwel burger niet bepaald staat te springen bij de gedachte aan een azc in de achtertuin.

Tijdelijke asielstop

Dat is nog zacht uitgedrukt, zo valt op te maken uit de reactie van BBB-beleidsmedwerker Alexander Hendriks, die ook het migratiedossier in zijn portefeuille heeft. Hendriks ("Ik verkeer momenteel tussen een feestroes en plotselinge grote verantwoordelijkheid in") is er stellig over hoe in elk ge

 
 

Neem een abonnement op TPO Premium en lees direct verder.

 
 

Vanaf 11 cent per dag!

 
 

Neem nu een abonnement!

 
 

Lees hier meer over TPO Premium en ontdek wat je allemaal krijgt voor die 11 cent per dag.

 
 

Als je al lid bent, log dan hieronder in om direct verder te lezen.