Buitenland

Man (19) pleegt mesaanval in weeshuis Polen, 16-jarig meisje komt om, 9 gewonden

10-05-2023 09:59

Mes
Shutterstock.

WARSCHAU, 10 mei (Reuters) – Een man is dinsdagavond binnengedrongen bij een weeshuis in Polen, doodde een tienermeisje en verwondde negen andere mensen in een mesaanval, zei de politie in de centrale stad Lodz.

De politie ontving dinsdag kort na 2100 uur informatie dat een 19-jarige man het weeshuis in het dorp Tomislawice nabij Lodz was binnengedrongen en de bewoners met een scherp voorwerp had aangevallen, zei politiewoordvoerster Aneta Sobieraj.

“We weten dat de ernstigste verwondingen zijn toegebracht aan een 16-jarig meisje, een bewoonster van dit weeshuis, die ter plaatse is overleden,” zei ze.

Vijf mensen werden in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van het incident, maar hun leven was niet in gevaar, zei Sobieraj. Vier anderen werden ter plaatse behandeld.

Ex-vriend

De aanvaller werd ongeveer een uur na het incident in zijn woonplaats gearresteerd en bood geen weerstand. Hij was nuchter op het moment van zijn arrestatie, maar de politie testte ook op drugs, zei Sobieraj.

Het staatspersbureau PAP zei, zonder zijn bron te noemen, dat de aanvaller de ex-vriend van het meisje was. Hij kwam de kamer van het meisje binnen via het raam, aldus PAP.

De identiteit van de aanvaller kon niet onmiddellijk onafhankelijk worden geverifieerd door Reuters.

Op het moment van de aanval waren er 13 mensen in het weeshuis, waaronder een medewerker.