Partnerbijdrage

De impact van honden op ons mentale welzijn

05-06-2023 12:21

Misschien denk je er niet meteen over na. Maar honden kunnen een aanzienlijke positieve impact hebben op ons mentale welzijn. Want op het moment dat je tijd hebt om een hond op te voeden, te spelen en mee op reis te nemen, merk je dat het een van de leukste keuzes is die je ooit in je leven hebt gedaan. Wat de impact van het hebben van een hond is op ons mentale welzijn, lees je in dit artikel.

Je krijgt meteen een nieuwe beste vriend erbij

Vanaf het eerste moment dat je je hond in je armen hebt of uit de hondenren laat, is dit je nieuwe beste vriend. Je brengt er immers enorm veel tijd mee door. Denk daarbij aan het spelen in de tuin, de eindeloze wandelingen door het bos of je kiest er ieder jaar voor om je hond mee op vakantie te nemen. Al met al ga je de mooiste herinneringen maken met je trouwe viervoeter en kan je hond als een volwaardig lid van het gezin worden gezien.

Iedere dag geniet je van meer beweging tijdens het uitlaten van de hond

Natuurlijk heeft je hond per dag genoeg beweging nodig na een dutje in een hondenmand. Niet alleen zodat de energie beter kwijt kan worden geraakt, maar je hond moet natuurlijk ook de behoefte doen. Daarom geniet je iedere dag ook standaard van net even wat meer beweging. En we weten vandaag de dag allemaal dat voldoende bewegen, zoals het maken van een wandeling, een flinke boost kan geven voor de mentale gezondheid. En daar pluk je dus vanaf het eerste moment meteen de vruchten van.

Tip! Kies altijd voor een ras dat past bij je eigen levensstijl

Misschien weet je op dit moment al dat een hond behoorlijk oud kan worden. Dus overweeg je binnenkort om voor het eerst een hond te kopen? Dan is het altijd een goed idee om je wat verder in te lezen over alle rassen die er zijn en wat de bijbehorende karaktereigenschappen zijn. De ene hond heeft immers net even wat meer beweging nodig dan een ander ras. Maar ook de mate van koppigheid kan bijvoorbeeld per hond weer verschillend zijn. Ga altijd op zoek naar een ras dat perfect aansluit op je eigen levensstijl. Zo weet je zeker dat het opvoeden van de hond ook weer net even wat makkelijker gaat.