Buitenland

Britse banken beloven ‘non-discriminatie op basis van VvMU’

26-07-2023 14:16

Nigel Farage
Nigel Farage in 2019. ComposedPix / Shutterstock.com

LONDEN, 26 juli (Reuters) – De bazen van de grootste banken van Groot-Brittannië beloofden het principe van “non-discriminatie op basis van wettelijke vrijheid van meningsuiting” te respecteren tijdens een bijeenkomst met de minister van Financiële Diensten na controverse over de afhandeling van de rekeningen van een voormalig politicus.

Minister van Financiële Diensten Andrew Griffith zei woensdag dat de bankdirecteuren beloofd hadden om hun beleid zo snel mogelijk in overeenstemming te brengen met de geplande hervormingen van de regering.

Schadelijke onthullingen

De regering heeft de vergadering belegd na een reeks schadelijke onthullingen in de afgelopen 10 dagen over het besluit van NatWest’s private bank Coutts om de rekeningen van voormalig Brexit-partijleider Nigel Farage te sluiten, deels vanwege zijn politieke standpunten en deels vanwege commerciële overwegingen.

De sluiting heeft geleid tot wijdverspreide veroordeling door politici, waaronder premier Rishi Sunak en directeur Alison Rose nam begin woensdag ontslag in verband met het geschil.