Buitenland

Doden en tientallen gewonden bij Russische luchtaanval op Pokrovsk

07-08-2023 21:58

Kiev
De Oekraïense luchtverdediging onderschept een Shahed drone in de lucht bij de derde Russische luchtaanval op de hoofdstad in de afgelopen 24 uur in Kiev, Oekraïne, dinsdag 30 mei 2023. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

KYIV, 7 augustus (Reuters) – Twee Russische raketinslagen hebben vijf mensen gedood en 31 anderen verwond toen ze insloegen op woonhuizen in de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk in de regio Donetsk, verklaarde de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Ihor Klymenko maandag.

Meerdere aanvallen

Video’s en foto’s vrijgegeven door Oekraïense functionarissen toonden mensen die door het puin zochten, waaronder een ernstig beschadigd appartementencomplex van vijf verdiepingen. Een ambulance was ter plaatse om de gewonden te behandelen.

Volgens Klymenko stierven vier burgers bij de eerste aanval en kwam een hulpverlener uit Donetsk om het leven bij de tweede aanval. De zoek- en reddingsoperaties waren nog aan de gang, aldus Klymenko.

Andriy Yermak, het hoofd van de presidentiële administratie van Oekraïne, meldde later nog twee slachtoffers van Russische aanvallen in het dorp Kruhliakivka in het district Kupiansk.