Politiek

CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal: ‘Onze partij is een wij-partij, in een tijd waarin het ik-tijdperk op zijn einde loopt’

14-08-2023 16:51

Henri Bontebal (CDA)
Henri Bontebal, CDA. Still: Youtube.

De verenigingsraad van het CDA stemde maandag unaniem voor Henri Bontenbal als nieuwe lijsttrekker, en opvolger van Wopke Hoekstra. In een eerste artikel op CDA.nl schrijft Bontenbal in welke richting het CDA onder zijn leiderschap moet gaan.

“Als jullie lijstrekker sta ik voor een fatsoenlijk Nederland, gebouwd op vertrouwde waarden van solidariteit en verantwoordelijkheid. De afgelopen jaren waren goed voor de economie, maar is de ongelijkheid in de samenleving gegroeid.

Onze partij is een wij-partij, in een tijd waarin het ik-tijdperk op zijn einde loopt. Nederland is geen BV, maar een samenleving van mensen die snappen dat we elkaar nodig hebben. Om vooruit te komen. Om te zorgen dat iedereen mee kan komen.

Ons alternatief is een sterke samenleving. Een fatsoenlijk land, waar mensen wel dat extra stapje over hebben voor de ander. De juf die tien minuten extra tijd besteed aan het kind dat moeilijk meekomt. De agent die net wat langer doorvraagt bij een gezin met problemen. De verpleegkundige die luistert naar het levensverhaal van de oude man. De buurtvaders, de brandweermannen, de straatcoaches, mantelzorgers en de buurvrouw die een oogje in het zeil houdt op de kinderen van hiernaast. Dat zijn de helden van nu.

Ik kies voor een politiek vanuit het midden. Midden in de samenleving. Midden tussen de mensen. Wij staan op tegen het cynisme en de zinloze polarisatie in de politiek.

Omdat de oplossingen in het midden liggen. Omdat het de middenklasse is die ons land draagt. Het midden van de stille meerderheid, van mensen die uit zichzelf het goede doen.

Een eerlijk en hoopvol verhaal over gemeenschapszin, over waarden en normen en fatsoen, over solidariteit en verantwoordelijkheid.”

 

Lees ook: CDA-kiezers niet erg enthousiast over Henri Bontenbal, wilden liever Derk Boswijk