Premium | Interview

Marcel Crok: ‘Klimaatbeleid is een Schuld & Boete-industrie’

31-12-2023 11:53

Marcel Crok
Premium
Marcel Crok. Still: Youtube/NPO.

(Door Hans van Willigenburg, TPO, 31 december 2023) - De kans dat het goed gaat komen tussen ‘s lands bekendste klimaatscepticus, Marcel Crok, en het internationale, veelvuldig aangehaalde klimaatpanel IPCC mag gerust als nihil worden ingeschat.

'Het idee dat wij, westerlingen, schuldig zijn aan de toestand van het klimaat en dat de tijd is gekomen om boete te doen, zit er bij progressieve mensen heel diep in'

Ondanks dat Crok, een fanatieke amateur-tennisser, naar eigen zeggen "met drie nul in de derde set achter staat" tegenover het IPCC, is er geen haar op zijn hoofd die overweegt om zich neer te leggen bij de zijns inziens onzinnige conclusies die het panel steeds weer in hun rapporten trekt. Die conclusies zijn volgens hem gebaseerd op foute aannames en modellen.

'Veel mensen zijn wakker geschud door het verregaande Covid-beleid en zien nu de parallellen met de klimaatagenda, in beide gevallen wordt een globalistische agenda aan ons opgedrongen'

Hoewel een zekere vasthoudendheid hem niet vreemd is, gruwt hij van het 'frame' vanuit de klimaatlobby dat sceptici, zoals Crok, vervelende obstakels zijn die klimaatbeleid zouden tegenhouden. Ofwel: lastposten die de redding van de aarde in de weg zitten met het zaaien van nodeloze twijfel en het voeren van irrelevante achterhoedegevechten.

'Zij zetten alles op alles om de klimaatproblematiek als levensbedreigend onder de neus van de politici te wrijven'

Crok: "Ik ben het ermee eens dat ik een achterhoedegevecht voer. Maar niet omdat mijn vragen en artikelen er niet meer toe zouden doen, integendeel, maar omdat het IPCC heeft afgedwongen dat bepaalde, cruciale onderdelen in hun rapporten voortaan als settled science, als niet meer uit te dagen wetenschap, worden geclassificeerd. Waarmee het IPCC in feite zegt: 'bek dicht, we gaan het er niet meer over hebben'."

Dat laatste - vanuit de wetenschap bepaalde vragen buiten de wetenschappelijke orde plaatsen - is iets waar Marcel Crok altijd verbolgen over zal blijven ("als waarheidsvinding je mo

 
 

Neem een abonnement op TPO Premium en lees direct verder.

 
 

Vanaf 11 cent per dag!

 
 

Neem nu een abonnement!

 
 

Lees hier meer over TPO Premium en ontdek wat je allemaal krijgt voor die 11 cent per dag.

 
 

Als je al lid bent, log dan hieronder in om direct verder te lezen.