Premium | Achtergrond

UNRWA-schandaal: geen rotte appels, maar één grote zure

02-02-2024 12:19

Hamas
Premium
Hamas-terroristen in 2014. AP Photo/Khalil Hamra.

Dieuwertje Kuijpers, TPO, 2 februari 2024 - Deze week kwam naar buiten via de Wall Street Journal en The New York Times dat twaalf medewerkers van de VN-organisatie UNRWA betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober. Landen, waaronder Nederland, bevroren de donaties, wat leidde tot de nodige kritiek. Onschuldige burgers en hulpverleners worden nu immers de dupe van een paar rotte appels. Maar wat als de boom rot blijkt?

‘Nog geen eeuw na de Holocaust heeft diezelfde Verenigde Naties blijkbaar moeite om de aantoonbare invloed van een terreurorganisaties zoals Hamas keihard te veroordelen en aan te pakken’

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Naties in opspraak raken, en zeker niet de eerste keer dat de internationale gemeenschap cognitief dissonant reageert op wanpraktijken. Zo waren in de jaren ‘90 VN-medewerkers be

 
 

Neem een abonnement op TPO Premium en lees direct verder.

 
 

Vanaf 11 cent per dag!

 
 

Neem nu een abonnement!

 
 

Lees hier meer over TPO Premium en ontdek wat je allemaal krijgt voor die 11 cent per dag.

 
 

Als je al lid bent, log dan hieronder in om direct verder te lezen.