Politiek

Peiling Maurice de Hond: NSC nog maar 11 zetels, PVV 52 zetels

11-02-2024 09:38

Pieter Omtzigt (NSC)
Pieter Omtzigt, NSC. AP Photo/Peter Dejong.

Maurice de Hond, Maurice.nl/TPO, 11 februari 2024 – Uit de peiling van vrijdag en zaterdag onder een steekproef van 6000 kiezers blijkt NSC gedaald te zijn naar 11 zetels. Dat gaat hand in hand met een forse daling van het vertrouwen in Pieter Omtzigt.

Bouw mee aan de groei van TPO, neem nu een TPO Premium-abonnement!

Een deel van het verlies is bij de PVV terechtgekomen, die nu op 52 zetels staat. Ook zien we dat het CDA geleidelijk wat uit het dal klimt (inmiddels op 8 zetels).

31% van de Nederlanders reageert positief op de breuk in het informatieproces, 53% negatief.
Bij NSC-kiezers is die verhouding 16%-61%.

Een regering van PVV, VVD, NSC en BBB staat nog steeds op nummer 1 bij de Nederlandse kiezers, met name door de voorkeuren van de kiezers van deze vier partijen. (88 zetels bij de verkiezingen en nu 84 zetels.)

Daarnaast staat er een apart artikel op de site, waarin dieper ingegaan wordt op het verloop van de kenmerken van de NSC-kiezers uit de periode oktober 2023 tot nu. Het geeft meer inzicht in welke kiezers vooral NSC in die periode verlaten hebben.

 

Opiniepeiling 11 februari 2024

 

Vond je dit een leuk artikel? Steun ons dan voor nog veel meer leuke artikelen!

KLIK HIER OM ONS TE STEUNEN!