ThePostOnline

Tuinhuis plaatsen door de experts van Gras en Groen

07-03-2024 16:56

Word jij ook helemaal enthousiast wanneer de lente in aantocht is? De tijd breekt weer aan waarin jelekker kunt genieten van de buitenlucht en volop gebruik gaat maken van je tuin. Wist je dat je nog veel meer kunt genieten van de buitenruimte als je een tuinhuis laat plaatsen? Dat is echt een verrijking en maakt van je tuin een perfecte plek voor ieder seizoen en bij verschillende weersomstandigheden.

Hoveniersbedrijf Gras en Groen uit s-Hertogenbosch is de expert op het gebied van complete tuinaanleg en houtbouw in de tuin. Of het nu gaat om een tuinhuis, een schuurmet overkapping, een bijgebouw in de tuin of de complete aanleg van een tuin, jouw tuinproject isbij ons in goede handen. Wie op zoek is naar kwaliteit, vakmanschap en een uitstekende service, kiest voor Gras en Groen.

Tuinhuis met overkapping

Bij een tuinhuis kun je denken aan een apart gebouw dat van alle gemakken is voorzien en voor meerdere doeleinden geschikt is. Ook een aparte overkapping behoort tot de mogelijkheden. Deze kun je al dan niet afsluiten met een glazen schuifwand. Gras en groen maakt houten overkappingen en tuinhuizen op maat.

Hiervoor gebruiken wij hout van uitstekende kwaliteit, zoals Douglashout. Bij het ontwerp gaan wij uit van de wensen van onze klanten, maar geven hen ook deskundig advies. Zo wordt bijvoorbeeld aan de hand van de beschikbare ruimte in de tuin bepaald wat de ideale afmetingis voor de overkapping en het tuinhuis en op welke plek dit het beste tot zijn recht komt.

Is het bouwtechnisch ontwerp eenmaal naar wens, dan gaan de vakmensen van Gras en Groen aan de slagom het tuinhuis of de overkapping van je dromen te realiseren.

Hoogwaardige afwerking

Als je optimaal wilt genieten van een tuinhuis en overkapping moet dit aan verschillendekwaliteitseisen voldoen.

Hoveniersbedrijf Gras en Groen zorgt dan ook voor een 100% waterdicht dak en een perfecte afvoervan het regenwater. Daarbij heb je de keuze uit een hemelwaterafvoer van zink of kunststof.

We houden er ook rekening mee dat er voldoende ruimte is voor het licht van buiten. Om hiervan het beste te profiteren, kunnen wij de overkapping voorzien van een lichtstraat of lichtkoepel. Het directe contact met de buitenlucht en de lichtinval van bovenaf geeft bovendien een ruimtelijk effect.

Naast een open overkapping is het ook mogelijk om deze af te sluiten met een glazen schuifwand,waardoor het ook op minder warme dagen aangenaam toeven is.

Daarnaast zorgen onze elektriciens ervoor dat er stroom aanwezig is, zodat je ook ‘s avonds onder een sfeervol verlichte overkapping kunt zitten.

Verschillende soorten houten bijgebouwen

Hoveniersbedrijf Gras en Groen maakt meerdere soorten bijgebouwen die een meerwaarde bieden aan de tuin. Voorbeelden van een bijgebouw in de tuin zijn onder andere: een tuinkantoor, een poolhouse en een tuinschuur. We nemen ze nader onder de loep.

Tuinkantoor

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geheel of gedeeltelijk vanuit huis te werken. Een apart kantoor in de tuin is dan wel een heel ideale plek om in alle rust je werk te kunnen doen. Terwijl de vogels buiten fluiten en je uitkijkt op je groene grasmat is het iedere dag weer een plezier om naar je werkplek te gaan. Gras en Groen maakt tuinkantoren op maat. Van een klein kantoortje tot een ruimere plek waar je zakelijke partners kunt ontvangen.

Poolhouse

Een poolhouse is een luxe overkapping bij het zwembad. Deze is van alle gemakken te voorzien. Je kunt er bijvoorbeeld een koelkastje in kwijt voor koude drankjes of een loungebank om lekker te relaxen langs het water. Ook een poolhouse stemmen wij, van ontwerp, bouw tot afwerking, helemaal af op de wensen van onze klanten.

Houten schuurtje

Een houten schuur in de tuin biedt tal van voordelen. Je kunt er veel spullen in kwijt, maar het is ook prima te gebruiken als een klus- of hobbyruimte. Hoveniersbedrijf Gras en Groen levert houten schuren met zowel een landelijke als een moderne uitstraling.

Ook bij dit project maakt onze bouwkundig tekenaar, geheel naar wens, een ontwerp dat perfect past bij de buitenruimte rondom de woning. Ons team van vakmensen, dat onder meer bestaat uit hoveniers en timmermannen,voeren het plan vervolgens binnen enkele dagen uit.

Tuinhuis compleet met gazon

Het is zover, het tuinhuis wordt opgeleverd. Dat is voor menigeen een moment om vol bewondering te kijken naar dit pronkstuk in de achtertuin. Maar om dit fraaie houten huisje nog beter tot zijnrecht te laten komen, adviseren wij onze klanten: “Maak je tuinhuis compleet met een mooi gazon“. Bij Gras en Groen bestel je jouw graszoden.

Het leggen ervan is niet moeilijk, maar vergt enige voorbereiding. Een dagje lekker wroeten in de tuin en jouw tuinhuis komt volledig tot zijn recht meteen mooi gazon. Mocht je een complete tuin laten aanleggen door Gras en Groen, dan leggen de experts de zoden voor je aan.

Gras van Champions League kwaliteit

Voor het aanleggen, gebruiken zij premium kwaliteit graszoden uit het Limburgse Heythuysen. Dit gras, dat ook wordt gebruikt door verschillende (internationale) voetbalclubs, wordt niet voor niets bestempeld als gras van Champions League kwaliteit.

Dit met zorg gekweekte gras is uitstekend geschikt voor intensief gebruik in de tuin en biedt verschillende voordelen. Zo speelt een gazon een belangrijke rol in het laten infiltreren van regenwater in de bodem en neemt het CO2 op uit de lucht. Je behoudt met een gazon bovendien een open blik in de tuin.

Tuinhuis kopen

Ben je van plan om een tuinhuis te kopen? Heb je misschien eerst nog een paar specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of vraag direct een offerte aan.