ThePostOnline

Hoe sluit je een goede scooterverzekering af?

08-03-2024 14:00

Moet jij nog een scooterverzekering afsluiten, maar weet je niet precies hoe je dat het beste kunt doen? Geen zorgen! Wij laten je graag zien hoe je tot een haarscherpe deal kunt komen. Het is namelijk een fluitje van een cent om een goede verzekering af te sluiten, die ook nog eens voordelig is. Bovendien kun je je verzekering ook nog eens extra voordelig maken wanneer je zorgvuldig deelneemt aan het verkeer. Wij leggen je graag uit wat wij bedoelen.

Wat heeft jouw scooter nodig?

Als je een bromfietsverzekering kiezen moet, moet je weten waar je op moet letten om tot een goede deal te komen. Het beste is om te kijken naar de leeftijd van jouw voertuig. Mocht je dit niet precies weten, dan kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Hierkun je meestal een handige tool vinden waarmee je op basis van je kentekenplaat in een seconde de leeftijd van je scooter kunt achterhalen.

Is je scooter gloednieuw, dan is de all-riskverzekering een goede optie. Deze verzekering dekt namelijk alle schade die aan jouw scooterontstaan is, dus ook de schade die jijzelf veroorzaakt hebt. Is je scooter twee tot vier jaar oud, dan kun je voor de WA+ Beperkt Casco verzekering gaan. Ook deze verzekering dekt vele vormen van schade, maar niet die aan jouw eigen scooter als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt. Wel wordt schade als gevolg van een storm, een brand of inbraak vergoed.

Is je scooter ouder dan vier jaar? Dan heb je genoeg aan de WA basisverzekering. Met deze verzekering kun je de tegenpartij schadeloos stellen wanneer jij een ongeluk veroorzaakt hebt. De schade die jij aan jouw scooter oploopt om wat voor reden dan ook, wordt niet door je verzekering gedekt.

Wat is verplicht en wat is optioneel?

Wanneer je gaat kijken op de site van je verzekeringsmaatschappij, zul je zien dat je naast de verplichte basisverzekering voor je scooter, ook nog andere verzekeringen aan je polis kunt toevoegen. Deze aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Kijk daarom eens of je bijvoorbeeld ook gebruik wilt maken van pechhulp. Met deze service kom je nooit langs de kant van de weg te staan.

Mankeert je scooter iets, dan kun je altijd vervangend vervoer regelen zonder dat je daar voor hoeft te betalen. Je kunt ook een ongevallenverzekering nemen. Loop je door een ongeluk op je scooter blijvend letsel op, dan kun een fors bedrag uitgekeerd krijgen waarmee je niet meer problemen krijgt dan je al reeds hebt op dat moment.

Verlaag je premie

Je kunt je maandelijkse premie verlagen door te zorgen dat je verantwoordelijk rijdt. Dat houdt in dat je dus geen ongelukken veroorzaakt. Hoe langer je geen gebruik hoeft te maken van je verzekering, hoe meer voordeel je kunt krijgen. Zo ben je dus altijd goed verzekerd zonder datje daar veel voor hoeft te betalen.

Kijk even op de site van jouw verzekeraar om je nieuwe polisvandaag nog af te sluiten.