ThePostOnline

Vermijd deze fouten bij het installeren van recyclebaar kunstgras

12-03-2024 13:54

Dus wil je kunstgras in plaats van natuurgras in je tuin? Kiezen voor kunstgras heeft weliswaar veelvoordelen, maar is toch een flinke investering. Koop daarom het juiste type, waarbij we je aanraden om te kiezen voor Just Green van TopKunstgras. Dit kunstgras is 100 procent afbreekbaar en kan daarom gerecycled worden, wat uiteraard voordelig voor het milieu is.

Uiteraard wil je voorkomen dat mensen veelgemaakte fouten maken bij het aanleggen van kunstgras. Samenwerken met een betrouwbaar bedrijf dat kunstgras ontwerpt, levert en installeert is een goed begin. Daarnaast is het ook verstandig om de volgende tips te gebruiken als je recyclebaar kunstgras in je tuin plaatst.

Kijk naar je afvoer

Recyclebaar kunstgras dat niet goed wegloopt, zal bezaaid zijn met stilstaand water, waardoor het een lelijk vervaagd uiterlijk krijgt. Stilstaand water kan ook je kunstgras beschadigen, waardoor het veel minder lang meegaat. Er zijn twee belangrijke dingen om te onthouden over kunstgrasdrainage.

Veel drainageproblemen kunnen worden vermeden door het juiste gras te kiezen, en veel drainageproblemen kunnen worden vermeden door een juiste installatie. Hoogwaardig kunstgras dat is aangelegd met een effectief drainagesysteem raakt niet verstopt met water en stroomt naadloos door in de onderlaag en de onderliggende grond.

Bij Just Green zal dit doorgaans geen probleem vormen, dit kunstgras is namelijk in staat om per minuut per vierkante meter 60 liter water door te laten.

Voorkom mosopbouw

Recyclebaar kunstgras heeft veel minder onderhoud nodig dan natuurgras. Maar je moet er nog steeds voor zorgen. Als je dat niet doet, kan mos als schimmel gaan werken en zich snel verspreiden. De reguliere taken op basisniveau die nodig zijn om mosopbouw te voorkomen, zijn eenvoudig en verkleinen het risico dat mos je kunstgras inhaalt, zoals het gebruik van een bladblazer om organisch materiaal te verwijderen.

Mocht er toch mos op je kunstgras van TopKunstgras terechtkomen, dan moet je snel reageren. Maak het mos van je kunstgras schoon voordat het zich verder kan verspreiden. Doe dit minimaal twee keer per jaar, ook als je kunstgras geen mos bevat.

Het reinigingsproces begint met een hogedrukreiniger. Dit verwijdert effectief het ergste mos uit je gras. Nadat je het ergste hebt losgemaakt, kun je het resterende mos gemakkelijk opharken zodat je JustGreen kunstgras er weer prachtig uitziet.

Voeg je gras correct samen

Geen tuin is hetzelfde en om die reden zal het onmogelijk zijn dat je kunstgrasinstallatie bedekt wordt met één enkele rol recyclebaar kunstgras. Als je ervoor zorgt dat ze naadloos op elkaar aansluiten, zal je gazon er jarenlang op zijn best uitzien.

Betrouwbare kunstgrasinstallateurs zullen de verbindingen zo goed kunnen camoufleren dat het bijna niet te geloven is. Er zijn echter enkele basisprincipes die je vooraf moet weten.

Elke rol kunstgras heeft een consistente poolrichting en het gras zal in elkaar overvloeien zolang je ervoor zorgt dat de pool in dezelfde richting loopt. Ze moeten dan perfect uitgelijnd zijn voordat de voegband perfect en recht door het midden van de verbinding wordt geleid.

Als je ervoor zorgt dat alles recht is, ontstaat er een nette en vrijwel onzichtbare rechtelijn, in plaats van een rommelige, kronkelige lijn.