Binnenland

Ziekenhuis Zierikzee sluit deuren wegens personeelstekort en kosten

28-03-2024 14:06

Illustratiefoto @Pixabay

Redactie, TPO, 28 maart 2024 – Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Adrz) heeft aangekondigd te vertrekken uit de Victoriakliniek in Zierikzee, meldt het ANP. Dit besluit hing al langere tijd in de lucht en heeft in de regio veel kritiek opgeleverd.

Volgens het Adrz is het sluiten van de deuren echter onvermijdelijk, vanwege structurele personeelstekorten en toenemende financiële lasten.

Pieter de Kort, voorzitter van de raad van bestuur van Adrz, benadrukt dat het ziekenhuis simpelweg niet langer in staat is om op drie locaties alle programma’s te handhaven.

Patiënten moeten uitwijken naar Goes of Vlissingen

Het Adrz zegt nu samen met de gemeente Schouwen-Duiveland en lokale huisartsen op zoek te zijn naar alternatieve manieren om medisch-specialistische zorg beschikbaar te houden voor de inwoners van het gebied.

Dit betekent dat patiënten uit Zierikzee straks naar Goes of Vlissingen zullen moeten voor ziekenhuiszorg. Hoewel het Adrz de huur van de Victoriakliniek opzegt, zal het ziekenhuis niet direct verdwijnen.

Er is een overgangsperiode van een half jaar waarin de zorg geleidelijk wordt verplaatst van Zierikzee naar andere locaties in Goes en Vlissingen.