Buitenland

Israëlische leger dood hoge Hamas-leider in Al Shifaziekenhuis Gaza-stad

29-03-2024 11:00

Israel, Sderot
Bloomberg.

Redactie, TPO, 29 maart 2024 – Het Israëlische leger (IDF) zegt een prominente commandant van de terreurorganisatie Hamas te hebben uitgeschakeld in het Al Shifaziekenhuis in Gaza-stad, het voornaamste medische centrum in het noorden van de Gazastrook, meldt het ANP.

Deze commandant, Raad Thabit genaamd, stond volgens de Israëliërs bekend als een vertrouweling van Hamasleider Yahya Sinwar.

Hamas terroristen omgekomen op de kraamafdeling

Daniel Hagari, IDF-woordvoerder, beschrijft Thabit als “hoofd van personeelszaken en bevoorrading” van de Palestijnse terreurorganisatie, die behoorde tot de tien hoogste commandanten. Hoewel Hamas de dood van Thabit niet heeft bevestigd, is dit consistent met hun zeldzame communicatie over dergelijke incidenten.

Het Israëlische leger meldt ook dat drie Hamas terroristen zijn omgekomen op de kraamafdeling van het Al Shifaziekenhuis, dat grotendeels verwoest is door brand of explosies.

Op het moment van de aanval zouden nog ongeveer 350 patiënten en medisch personeel in het ziekenhuis aanwezig zijn geweest, hoewel het onduidelijk is of zij nog steeds daar zijn, aldus Hagari.

 

2,5 kilometer lange Hamas-tunnel opgeblazen

De terreurorganisatie Hamas beschuldigt het Israëlische leger van het in gevaar brengen van mensen die toevlucht zochten in het ziekenhuis en van het bedreigen van medisch personeel.

Daarnaast heeft het leger luchtbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een 2,5 kilometer lange Hamas-tunnel, die Noord-Gaza met het zuiden verbond, wordt vernietigd door explosies.