ThePostOnline

Naar nieuwe hoogtes: hoe stijlvolle trapliften en huisliften woningen toegankelijk houden

25-04-2024 18:09

Ouder worden we – hopelijk – allemaal maar ouderdom komt in sommige gevallen met gebreken. Waar je vroeger ging verhuizen wanneer traplopen een probleem werd, is dat in deze tijd vaak geen optie meer. Een gelijkvloerse woning is vaak duur, onvindbaar en veelal dus onbereikbaar.

Trapliften en huisliften voorzien daarom steeds vaker in een groeiende behoefte, namelijk veilig oud worden in de eigen omgeving. Trapliften en huisliften brengen het comfort van de woning naar een nieuwe hoogte met een stijlvolle oplossing die ook nog veilig is.

Wanneer traplopen niet meer vanzelfsprekend is

Ouder worden komt in sommige gevallen met gebreken en heel vaak is dat in de vorm van verminderde mobiliteit. Stramme benen, knieën die kracht verliezen en misschien al een nieuwe heup; traplopen kan in enkele jaren van probleemloos naar uitdagend gaan.

Wanneer traplopen niet meer vanzelfsprekend is, ontstaat er een veiligheidsrisico. Want je slaapt veelal toch boven en ook de badkamer is meer dan eens op een hoger gelegen etage geïnstalleerd. De trap nemen is dan vaak onvermijdelijk, ook wanneer je eigenlijk niet meer veilig op en neer kunt. Jaarlijks vallen heel veel senioren en helaas valt een zeer groot gedeelte van de ouderen op of van de trap met alle dramatische gevolgen van dien.

Trapliften en huisliften

Wanneer je geen veiligheidsrisico wil lopen, is het zaak om op tijd na te denken over oplossingen voor wanneer je mobiliteit afneemt. De trapliften van vroeger waren wellicht groot en log, maar het design van de traplift van nu is stijlvol en subtiel.

Trapliften zijn de oplossing wanneer een gelijkvloerse woning niet bereikbaar is, want ze zorgen ervoor dat alle etages van de woning bereikbaar en toegankelijk blijven. Naast trapliften bestaan er ook zeer compacte en stijlvolle huisliften die zeker in grotere woningen kunnen zorgen voor meer comfort en gemak.

Trapliften op maat

Een traplift is niet langer een obstakel dat enkel zijn plek in huis verworven heeft omdat het traplopen niet meer ging. Trapliften van nu zijn trapliften op maat met een design dat past bij je inrichting. Daarnaast zijn trapliften tegenwoordig voorzien van de meest geavanceerde techniek.

Zo draait de lift mee in de juiste richting en stopt de traplift automatisch wanneer er iets op de trap ligt. Ook de bediening is intuïtief en kan zonder kracht te zetten worden gebruikt. Over elk detail is nagedacht zodat je met een gerust hart kan gaan zitten. Veiligheid is prioriteit wanneer het aankomt op trapliften en daarom is bijvoorbeeld de veiligheidsgordel met één hand te bedienen.

Ook is het mogelijk om de zitting van de stoel op te klappen en ook de voetensteun is opklapbaar. De trap blijft daarnaast beloopbaar voor iedereen die geen gebruik maakt van de traplift.

Voordelen van huisliften

Een traplift is natuurlijk een hele mooie oplossing maar wat als je rolstoelgebonden bent en niet zelfstandig kan gaan zitten op de stoel van de lift? Dan is een huislift het antwoord. Geniet van het comfort zoals je dat gewend bent en kies voor een huislift. Deze liften zijn fluisterstil en al in te bouwen op één vierkante meter ruimte! Huisliften kunnen zowel in bestaande woningen als in nieuwbouwprojecten worden geïnstalleerd.

Uiteraard zijn alle huisliften rolstoeltoegankelijk en kunnen ze tot wel 6 etages binnen de woning bereiken. Ook bij huisliften staat veiligheid voorop en daarom zorgt TK Home Solutions ervoor dat elke  lift voorzien is van een overbelastingsbeveiliging, overtoerentalregeling, nood-en veiligheidsstop, noodtelefoon en inklembeveiliging.

Zelfstandig en veilig wonen

TK Home Solutions maakt het mogelijk om zelfstandig en veilig te wonen in je eigen woning met trapliften op maat en huisliften die in vrijwel iedere woning kunnen worden ingebouwd. Met persoonlijke begeleiding, advies van specialisten en een uitstekende klantenservice is kiezen voor een veilige en toegankelijke woning heel erg gemakkelijk. Loop geen risico enkies voor veilig wonen met de oplossingen van TH Home Solutions.