ThePostOnline

Tips voor het plannen van een leuk dagje weg

08-05-2024 12:26

Wil je graag een dagje weg met het gezin, maar vind je het lastig om iets leuks te kunnen plannen? Dan zijn wij er voor je om je te helpen. De keuze is tegenwoordig zo enorm, dat we ook heel goed snappen dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Met tientallen dierentuinen en pretparken is alleen dat al een hele opgave om iets te kunnen vinden dat voor het hele gezin leuk is om over de rest van alles wat er te doen is nog maar te zwijgen.

Onze eerste tip is ieder geval om voordelig een dagje weg te gaan met het hele gezin, te zorgen dat je het internet afstruint naar goedkope toegangskaarten. Hoe dit precies werkt leggen we je allemaal uit, maar geloof het of niet, je kunt soms met kortingen van tot wel 50 procent naar je favoriete speel- of dierentuin.

Hoever wil je maximaal rijden?

Nederland is niet zo heel groot. Toch snappen we ook heel goed dat je er geen zin in hebt om van Groningen naar Kaatsheuvel te moeten rijden voor een dagje Efteling. Hoewel je online ook even kunt zoeken naar een leuke hotelaanbieding zodat je met het hele gezin kunt overnachten, is dit ook niet voor iedereen mogelijk. Het is dus goed om voor jezelf even na te gaan hoever je maximaal zou willen rijden. Stel dat je niet langer dan een uur in de auto wilt zitten, wat met kleine kinderen heel logisch is, dan kun je een stuk gerichter zoeken, dan wanneer je het niets uitmaakt. Houd er alleen wel rekening mee dat de meeste parken wat afgelegen liggen, dus je beter een minuut of 10 speling kunt houden voor jezelf.

Weet waar je naartoe wilt

Nu de maximale afstand bekend is, kun je beginnen met zoeken. Toch is de keuze ook dan gigantisch en is het handig om eerst eens na te denken waar je precies naartoe wilt? Zo is het nogal een verschil of je naar de dierentuin of een pretpark wilt of misschien wil je wel naar een indoor zwembad. Zijn je kinderen al wat ouder, dan is het ook leuk om dit met hen af te stemmen. Zo hebben ze namelijk ook het gevoel dat ze inspraak hebben en laten we eerlijk zijn, uiteindelijk draait zo’n dag toch een beetje om de kids. Hoe cliché het ook klinkt, maar wanneer de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het natuurlijk ook.

Boek je tickets online

Tijdens de vakantieperiode is het vaak een stuk drukker in pretparken en dierentuinen. Om te voorkomen dat je eerst een tijd in de rij voor de kassa moet staan, kun je natuurlijk ook vast je tickets online bestellen. Sterker nog, dit scheelt je vaak ook een paar euro. Om er zeker van te zijn dat je je tickets ook daadwerkelijk kunt gebruiken, is het ons advies om te kiezen voor tickets zonder bepaalde datum. Stel dat je om wat voor reden dan ook niet kunt, dan kun je gewoon op een andere dag.