Binnenland

LTO: Boeren en tuinders tonen hun toegevoegde waarde op 2600 spandoeken

14-05-2024 09:36

Illustratiefoto @freepik

Redactie, TPO, 14 mei 2024 – Ruim 2600 boeren en tuinders verspreiden dinsdag spandoeken om hun bijdrage aan de maatschappij te benadrukken, meldt het ANP. Ook overhandigen ze spandoeken aan gedeputeerden in de negen provincies waarin LTO Noord actief is.

Deze actie markeert de lancering van de campagne ‘Voor ons allemaal’, die volgens belangenvereniging LTO Noord wordt beschouwd als de grootste publiekscampagne ooit in de agrarische sector. De spandoeken komen te hangen op en om boerderijen en kassen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Toegevoegde waarde

In plaats van zich te richten op de problemen waarmee ze te maken hebben, willen de boeren en tuinders juist laten zien welke waarde ze, ondanks deze uitdagingen, nog steeds toevoegen aan Nederland.

De in totaal 21 verschillende spandoeken die zijn gemaakt, prijzen diverse producten aan en zullen te zien zijn op boerderijen en kassen in negen provincies.

LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: “Boeren en tuinders beleven onzekere tijden, dat is enorm pijnlijk. Vaak laten we deze pijn ook zien. Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne. Het gaat niet over de problemen waar wij mee te maken hebben, maar we laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekkere patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders.”

‘Essentie van het boeren- en tuindersbestaan’

De campagne keert terug naar de essentie van het boeren- en tuindersbestaan, aldus een woordvoerder van LTO Noord. Ze willen benadrukken dat boeren en tuinders er niet alleen zijn voor zichzelf, maar voor de hele samenleving.

Dankzij hun inzet kunnen mensen dagelijks genieten van verse producten en dragen ze bij aan de voedselzekerheid in Nederland.