Buitenland

Fico nog altijd op de intensive care, mogelijk na het weekend overgebracht naar Bratislava

17-05-2024 14:42

Slowaakse premier Robert Fico, Foto @AP/Petr David Josek, File

Redactie, TPO, 17 mei 2024 – De Slowaakse minister-president Robert Fico ligt volgens een verklaring van zijn regering nog steeds op de intensive care, meldt het ANP. Eerder deze week werd gemeld dat hij een aanslag had overleefd, maar ernstige verwondingen had opgelopen.

Volgens Slowaakse media wordt er na het weekend besloten of Fico van het ziekenhuis in Banska Bystrica naar de hoofdstad Bratislava kan worden overgebracht.

Woning verdachte doorzocht

De Slowaakse minister-president werd woensdag op straat neergeschoten, waarna direct een verdachte werd gearresteerd. Volgens Slowaakse media betreft het een 71-jarige voormalige supermarktbeveiliger.

De politie doorzocht zijn woning, waarbij de verdachte aanwezig was en gekleed was in een kogelvrij vest en een helm. Bovendien wordt de woning streng bewaakt door gewapende politieagenten.

De autoriteiten hebben de identiteit van de schutter nog niet bevestigd. De regering heeft weinig informatie verstrekt over de toestand van Fico, behalve dat meer details zullen worden bekendgemaakt “als de situatie het toelaat”.

Lees ook: Slowakije: ‘Verdachte aanslag op premier Fico is radicale eenling’