Buitenland

IDF ontdekt opnieuw omgekomen gijzelaars in Gazastrook

24-05-2024 13:52

Israël, IDF
AP Photo/Ohad Zwigenberg.

Redactie, TPO, 24 mei 2024 – Het Israëlische leger (IDF) heeft de stoffelijke resten gevonden van drie Israëli’s die op 7 oktober werden gedood bij een aanval van de Palestijnse beweging Hamas op Israëlisch grondgebied rond de Gazastrook, zo valt te lezen op het X-account van het IDF.  De drie werden volgens het leger door Hamas vermoord en hun lichamen ontvoerd.

De lichamen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden tijdens een speciale Intelligence Support Activity (ISA)-operatie van de inlichtingendienst en de strijdkrachten in Jabaliya, Gaza. De operatie ging gepaard met hevige gevechten, aldus het IDF.

De gevonden lichamen zijn geïdentificeerd als Hanan Yavlonka, Michel Nissenbaum en Orion Hernandez.

Shani Louk

Vorige week vrijdag vond het IDF de lichamen van Shani Louk, Amit Buskila en Yitzhak Gelernter, ook zij werden op 7 oktober tijdens het Nova Music Festival ontvoerd en vermoord door Hamas-terroristen.

Beelden van Sani Louk gingen afgelopen oktober de hele wereld over, ze werd het symbool van de barbaarse wreedheden van Hamas-terroristen.

Bij de aanval in oktober namen leden van Hamas ongeveer 250 gijzelaars mee naar de Gazastrook, waaronder ook mensen die al overleden waren.