Buitenland

Meerdere gewonden in Mannheim bij aanval met mes, waaronder islamcriticus en agent

31-05-2024 16:22

Mes
Shutterstock.

Bij een aanval met een mes in Mannheim zijn vrijdag meerdere mensen gewond geraakt. De man die de aanval inzette, lijkt zich te hebben gericht op de radicaal-rechtse activist en islamcriticus Michael Stürzenberger van Bürgerbewegung Pax Europa (BPE), ook wel bekend als Citizens’ Movement Pax Europa.

 

Redactie, TPO, 31 mei 2024 – Volgens een collega moet Stürzenberger een noodoperatie ondergaan. “Hij is in zijn been en gezicht gestoken, voor zover bekend is er geen levensgevaar’, aldus Stefanie Kizina tegen de krant Bild, meldt het ANP. De man stak ook een agent van achteren neer, die ernstig gewond raakte.

De politie heeft de aanvaller neergeschoten, maar zijn toestand is nog onbekend. Ook is het motief voor de aanval is nog onduidelijk. Volgens Duitse media raakten in totaal drie mensen gewond, die allemaal naar het ziekenhuis zijn gebracht voor behandeling.

De organisatie van de bijeenkomst waar Stürzenberger zou spreken, noemt het een terroristische aanslag. Hij staat bekend als een felle criticus van de islam.

ATTENTIE: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

 

Lees ook: Neergestoken agent in kritieke toestand na terreurdaad in Mannheim