ThePostOnline

De beste elektrische auto’s van 2024

26-06-2024 13:04

Steeds meer Nederlanders willen in elektrische auto’s rijden en wat dat betreft is het prettig dat steeds meer fabrikanten ze produceren. Wil je het beste van het beste? We raden je dan aan om voor een van de volgende modellen te kiezen.

Renault Scenic E-Tech

Renault heeft nog een elektrische gezinsluik, de Mégane E-Tech Electric, maar mensen hebben geklaagd dat deze niet ruim genoeg is achterin. De Scenic is aan de voorkant grotendeels hetzelfde, maar heeft een 100 mm langere wielbasis, speciaal voor de achterkant. Mensen mopperden ook dat het batterijformaat van de Mégane niet genoeg is, dus wordt de Scenic standaard geleverd met 87kWh. Hier kun je behoorlijk verder mee rijden, wat een groot pluspunt is van dit nieuwe model van Renault.

Tesla Model 3

Dit is de toekomst die ons is beloofd: een auto met gevoel, gevoel voor humor en een frisse kijk op de oude normen. Nadat je dit hebt geprobeerd, zal je oude voertuig een beetje saai aanvoelen. Model 3 is sinds medio 2017 in productie, maar zelfs op hoge leeftijd is er nog niets op de markt dat hem op alle fronten kan verslaan. Hoewel hij niet zonder gebreken is, is hij op dit moment eenvoudigweg een van de meest interessante en meeslepende auto’s ter wereld. We kunnen er zelfs op terugkijken als de auto die de manier waarop we allemaal rijden heeft veranderd. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel mensen destijds investeerden in Tesla-aandelen, wat nog altijd veel gedaan wordt.

Porsche Taycan

De Taycan bevindt zich ergens tussen een sportwagen en een sedan, zoals maar heel weinig andere auto’s dat doen. Nog minder daarvan zijn elektrisch. Zelfs na vier jaar, als het idee van een Taycan je aanspreekt en je over de niet onaanzienlijke middelen beschikt, is het een van de weinige keuzes. De Taycan kan op de goede weg absoluut voor vermaak zorgen en is een genot om in te cruisen: een GT met het hart van een sportwagen. Belangrijker nog: het is een echte Porsche die toevallig op elektriciteit rijdt.

Hyundai Ioniq 5 N

Op dit moment is de Ioniq 5 N een elektrische auto die net zo betrokken is als een echt goede benzineauto. In sommige opzichten doet hij dat door brutaal een benzine aandrijflijn na te bootsen. Het verrassende is dat dit absoluut niet alleen maar een gimmick is. Dan heeft hij in de bochten een aantal originele trucjes. Het is niet alleen snel, het is zelfverzekerd en speels, dus het is leuk, zelfs als het niet snel gaat. Het is ook nuttig en veelzijdig.

BMW i7

BMW’s hebben altijd vertrouwd op hun veelal geweldige motoren voor de ziel en sensatie waar we allemaal naar verlangen, evenals voor hun dynamiek, maar de focus verschuift nu naar elders. De nieuwe 7 Serie heeft misschien wel het mooiste interieur in de autowereld, prachtig uitgevoerd, goed gemaakt en fantasierijk. Je kunt onderling discussiëren over het exterieur ontwerp, maar van binnen is het een knock-out.