Economie

SpaceX overweegt aandelenverkoop ter waardering van 200 miljard dollar

27-06-2024 11:57

Elon Musks SpaceX is begonnen met gesprekken over de verkoop van bestaande aandelen tegen een prijs die het bedrijf zou kunnen waarderen op zo’n 200 miljard dollar. De tenderaanbieding, een transactie die werknemers en insiders zoals investeerders in staat stelt aandelen te verkopen, gaat mogelijk in juni van start.

 

Redactie, TPO, 27 juni 2024 – De prijs voor de komende tenderaanbieding is nog niet vastgesteld, maar SpaceX overweegt aandelen aan te bieden voor 108 dollar tot 110 dollar per stuk, aldus insiders die niet geïdentificeerd wilden worden omdat de informatie vertrouwelijk is, meldt Bloomberg.

De voorwaarden zijn nog niet definitief en de omvang van de tenderaanbieding kan veranderen, afhankelijk van de interesse van zowel insider-verkopers als kopers.

“We doen elke circa 6 maanden liquiditeitsrondes voor werknemers en investeerders,” postte Musk op X, verwijzend naar de periodieke tenderaanbiedingen. Hij zei dat SpaceX geen behoefte heeft aan extra kapitaal en zelfs aandelen zal terugkopen.

Hoogste waardering ooit voor SpaceX

Een waardering van 200 miljard dollar zou de hoogste ooit zijn voor SpaceX ten opzichte van de eerdere 180 miljard dollar waardering, die het bedrijf behaalde via zijn meest recente tenderaanbieding. SpaceX is nu al vergelijkbaar met enkele van ‘s werelds grootste, openbaar verhandelde bedrijven qua marktkapitalisatie.

Vertegenwoordigers van SpaceX, formeel bekend als Space Exploration Technologies Corp., hebben vooralsnog niet gereageerd op vragen van Bloomberg.