Buitenland

Israëlische tanks vallen delen Gaza-Stad aan, bewoners massaal op de vlucht

08-07-2024 10:48

Israel, IDF
Kobi Wolf/Bloomberg.

Bewoners van grote delen van Gaza-Stad zijn massaal op de vlucht geslagen na een bevel van de Israëlische strijdkrachten om diverse wijken “onmiddellijk” te ontruimen.

 

Redactie, TPO, 7 juli 2024 – Bij de aanvallen op wijken als Daraj, Rimal, Sabra, Tuffah en Tel al Hawa worden volgens waarnemers ook tanks ingezet die richting het centrum van Gaza oprukken.  Palestijnse bronnen melden dat dit een van de grootste aanvallen op de stad is sinds 7 oktober, zo schrijft het ANP.

Infrastructuur

Israëlische autoriteiten geven aan dat de aanvallen gericht zijn op militaire infrastructuur. De hevigheid van de aanvallen maakt het voor hulpdiensten echter onmogelijk om in actie te komen. Ze vrezen dat er tientallen slachtoffers zijn gevallen, aldus de nieuwszender Al Jazeera.

Dodenaantal

Sinds de start van de Israëlische aanvallen op de Gazastrook in oktober zijn er volgens lokale hulpdiensten en internationale organisaties zeker 38.000 doden en bijna 88.000 gewonden gevallen.