Buitenland

Tientallen doden bij Russische raketaanval op Oekraïne

08-07-2024 11:37

Schade na een Russische raketaanval op doelen in Oekraïne. Foto AFP

Bij talrijke raketaanvallen op Oekraïne zijn volgens plaatselijke autoriteiten ongeveer twintig doden en vijftig gewonden gevallen. In de stad Kryvyi Rih vielen zeker tien doden door explosies, aldus de autoriteiten.

 

Redactie, TPO, 8 juli – In de hoofdstad Kyiv, 340 kilometer noordelijker, meldde burgemeester Vitali Klitschko zeker zeven doden bij een explosie in de wijk Solomianskyi. Volgens Klitschko was dit een van de grootste raketaanvallen op Kyiv sinds de Russische inval in februari 2022, zegt het ANP. Er zou ook een kinderziekenhuis geraakt zijn.

President Volodymyr Zelensky veroordeelt de aanval op ‘X’:

Ook in Dnipro, Kropyvnytskyi en Pokrovsk zijn explosies gemeld. In Pokrovsk, nabij het oostelijke front in de regio Donetsk, meldden de autoriteiten drie doden door een luchtaanval.