Buitenland

Dag van rouw in Oekraïne na Russische raketaanval

09-07-2024 13:42

Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers bij een kinderziekenhuis in Kyiv (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Het dodental na de Russische raketaanvallen op Oekraïne is opgelopen naar 38. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op sociale media. Op de getroffen plekken zijn reddingswerkers nog steeds aan het zoeken naar slachtoffers onder het puin.

 

Redactie, TPO, 9 juli 2024 – Er vielen in totaal 190 gewonden, waarvan er bijna honderd in het ziekenhuis liggen. Meer dan honderd gebouwen raakten beschadigd door de aanvallen, waaronder een groot kinderziekenhuis in Kyiv.

NAVO-top

Vandaag is uitgeroepen tot een dag van rouw in Kyiv. Zelensky zegt dat de regering blijft werken aan de bescherming van steden en gemeenschappen tegen “Russisch terrorisme”. Hij zal op de komende NAVO-top in Washington pleiten voor meer middelen om het luchtruim boven Oekraïne te verdedigen.

Kremlin

Het Kremlin beweert dat het ziekenhuis in Kyiv niet door Rusland, maar door een luchtafweerraket is getroffen. Rusland zegt geen aanvallen uit te voeren op burgerdoelen.