Binnenland

‘Dag van Oranje’ aangebroken: haalt Nederlands elftal de finale?

10-07-2024 09:37

De dag van de waarheid is aangebroken. Vanavond speelt het Nederlands elftal in Dortmund in de halve finale van het EK tegen Engeland. Inzet; een plekje in de eindstrijd van het toernooi. Die finale werd voor het laatst bereikt in het roemruchte jaar 1988.

 

Redactie, TPO, 10 juli 2024 – Supermarkten gaan eerder dicht, nu al staan er files richting Duitse grens en scholen gaan morgen later open. De oranje-gekte bereikt een kookpunt, nu het Nederlands elftal vanavond de kans heeft zich te plaatsen voor het EK. Mocht dat lukken, is Spanje de tegenstander. Dat won gisteren van Frankrijk.

Dortmund

De KNVB verwacht dat er zo’n 75.000 Oranjesupporters in Dortmund zullen zijn. Slechts een klein deel van die groep heeft een kaartje voor de wedstrijd, omdat de KNVB maar 8000 kaarten heeft gekregen van de organisatie. Aangevuld met de 1500 kaarten die de UEFA nog heeft verkocht, is dat genoeg om een klein deel van het legioen naar de wedstrijd te laten gaan.

Op veel plekken in Nederland wordt woensdagavond naar de halve finale van het EK voetbal gekeken. Kroegen en pubs zenden de wedstrijd tussen Oranje en Engeland uit en in verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen.

In Amsterdam hangt een groot scherm bij het Westergasterras in het Westerpark en in Tilburg komen twee grote schermen op het Piusplein en eentje in de Oranjestraat. Samen kunnen daar zo’n 6000 mensen komen kijken.

Koeman

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het vanavond om 21.00 uur in stadion Signal Iduna Park in Dortmund op tegen Engeland. de selectie is fit, dat betekent dat bondscoach Koeman alle 26 spelers kan inzetten. Naar verwachting zal de opstelling niet anders zijn dan die tegen Turkije in de kwartfinale.