Sport

Bijna 8 miljoen kijkers voor verloren halve finale EK

11-07-2024 10:03

De beslissende tegengoal waardoor Oranje de EK-finale misloopt (AP Photo/Martin Meissner)

Gemiddeld hebben 7,8 miljoen mensen gisteravond gekeken naar de halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland. Oranje verloor de wedstrijd in de 90e minuut met 2-1.

 

Redactie, TPO, 11 juli 2024 – Het Nationaal Media Onderzoek (NMO), de organisatie die in Nederland de kijkcijfers registreert, bevestigt deze gegevens van de NOS. Ongeveer 6,9 miljoen mensen keken de wedstrijd live op tv, ongeveer 895.000 mensen via de stream van de NOS.

De onlinecijfers kan NMO niet bevestigen, omdat de NOS die zelf bijhoudt. De halve finale was de best bekeken wedstrijd van het toernooi voor Oranje. Eerder was dat de kwartfinale tussen Nederland en Turkije. waar 6,3 miljoen mensen naar keken.

Dortmund

De politie van Dortmund is tevreden over het gedrag van de Oranjesupporters. Er waren maar liefst 100-duizend Oranjefans naar de stad gekomen, en dat leverde geen tot weinig problemen op. Hier en daar kwam het tot kleine incidenten; bij een botsing tussen Nederlandse en Engelse supporters zijn 26 mensen gearresteerd. Verder spreekt de Duitse politie van een vreedzame en uitgelaten sfeer.