Buitenland

Roep om terugtrekken Biden uit presidentsrace neemt toe

18-07-2024 09:21

Joe Biden (Screenshot YouTube)

De oproep aan de Amerikaanse president Biden om zich terug te trekken als democratische kandidaat voor het presidentschap, wordt steeds luider. Ook een belangrijke partijgenoot van Biden wil dat die zich niet meer herkiesbaar stelt.

 

Redactie, TPO, 18 juli 2024 – De parlementariër Adam Schiff geldt als een invloedrijke Democraat. Hij riep Biden via een verklaring in de Los Angeles Times openlijk op om zich niet meer herkiesbaar te stellen. Hij complimenteert Biden voor zijn presidentschap, maar vindt het ook tijd dat Biden ‘de fakkel doorgeeft’.

Twijfels

De twijfels bij de Democraten over Biden groeiden enorm door het zwakke optreden van de president tijdens een verkiezingsdebat met Trump eind juni. Biden heeft gezegd dat hij in de race blijft wil blijven, ondanks de oproepen uit zijn eigen partij zich terug te trekken.

Corona

De president heeft ook nog eens te maken met medische tegenvallers. Volgens het Witte Huis heeft Biden Corona, en is hij afgereisd naar Delaware om daar in isolatie zijn taken uit te voeren.