Binnenland

Computercrash zorgt ook in Nederland voor problemen

19-07-2024 09:25

Schiphol verwacht vertragingen vanwege de computerstoring.

De wereldwijde storing van Windows-computers heeft ook gevolgen voor Nederland. Het UWV kan niet bij dossiers, en Schiphol verwacht dat het vliegverkeer getroffen gaat worden door vertragingen.

 

Redactie, TPO, 19 juli 2024 – De storing komt voor de nationale luchthaven op een zeer ongelukkig moment. Vandaag wordt een piek verwacht in het aantal reizigers. De luchthaven is nog aan het inventariseren wat de gevolgen van de storing exact zijn, zegt een woordvoerder tegen het ANP.

Door de storing zijn er ook problemen op de luchthavens van Berlijn, Sydney en Mumbai. Ook maatschappijen als American Airlines, Delta Airlines, Turkish Airlines en United Airlines hebben problemen gemeld. Op het spoor lijkt er vooralsnog niets aan de hand te zijn. Zowel ProRail als NS melden geen problemen.

Zorg

In sommige ziekenhuizen in het noorden van het land worden operaties uitgesteld, en de spoedeisende hulp in Emmen is dicht. Ook ziekenhuis Slingeland in de Achterhoek heeft last van de storing en heeft de zorg afgeschaald.

McDonalds

In het buitenland worden er veel meldingen gedaan; zo ligt in Japan het overgrote deel van de vestigingen van McDonalds plat en heeft in sommige delen van de VS het openbaar vervoer problemen.