Buitenland

Hoofd Secret Service stapt op na Trump-aanslag

23-07-2024 17:01

Kimberley Cheatle
Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, tijdens de hoorzitting gisteren. Foto:.AP Photo/Rod Lamkey, Jr.

Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service (USSS), is afgetreden, naar aanleiding van de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Pennsylvania.

 

Redactie, TPO, 23 juli 2024 – Haar vertrek komt te midden van zware kritiek op de dienst vanwege het falen om de aanslag te voorkomen, meldt het ANP.

Tijdens een gisteren gehouden hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden bood Cheatle al publiekelijk haar excuses aan Trump aan. Ze erkende dat de Secret Service had gefaald in hun primaire taak om vooraanstaande politici te beveiligen. Cheatle gaf aan persoonlijk met Trump te hebben gesproken na de aanslag en verontschuldigde zich voor het incident.

Excuses aan Trump

De Republikeinse afgevaardigde Lauren Boebert benadrukte de ernst van de situatie door Cheatle te vragen of ze Trump persoonlijk haar excuses had aangeboden. Toen Cheatle bevestigend antwoordde, waardeerde Boebert haar erkenning van verantwoordelijkheid. Vandaag is ze alsnog opgestapt.

Lees ook: Geschokte reacties na aanslag op Trump; oud-president licht gewond, dader gedood