Economie

Philip Morris verwacht meer winst door sterke vraag naar nicotinezakjes

23-07-2024 17:30

zyn-nicotinezakjes philip morris
Blikjes met Zyn-nicotinezakjes van Philip Morris, worden te koop aangeboden tussen andere nicotine- en tabaksproducten bij een krantenkiosk in New York. In Nederland zijn ze verboden. Foto: AP/Bebeto Matthews.

Philip Morris International heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd vanwege de sterke vraag naar Zyn-nicotinezakjes. Het bedrijf verwacht nu jaarlijks tot 580 miljoen blikjes met nicotinezakjes te verkopen, een stijging van de eerdere schatting van 560 miljoen.

 

Redactie, TPO, 23 juli 2024 – Om aan de groeiende vraag te voldoen, heeft Philip Morris aangekondigd een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten te bouwen. Door deze ontwikkeling verwacht het bedrijf een winstgroei van 11 tot 13 procent dit jaar, meldt het ANP.

In Nederland verboden

Philip Morris richt zich steeds meer op alternatieven voor sigaretten, zoals Zyn, dat volgens het bedrijf minder schadelijk is. Echter, er is kritiek, zoals een recente aanklacht in de VS die stelt dat de nicotinezakjes verslavend en schadelijk voor jongeren zijn. In Nederland zijn nicotinezakjes met meer dan 0,035 milligram nicotine per zakje en snus, zakjes die tabak bevatten, verboden.