Binnenland

Premier Schoof bezoekt inloopcentrum voor thuislozen in Doetinchem

24-07-2024 14:39

Minister-president en Minister van Algemene Zaken, Dick Schoof

Premier Dick Schoof is met lof en warme woorden ontvangen tijdens zijn eerste werkbezoek woensdag aan het inloopcentrum voor thuislozen De Stadskamer in Doetinchem. Volgens directeur-bestuurder Janneke Rijks leek Schoof aanvankelijk “licht zenuwachtig”, maar ontspande hij tijdens gesprekken met de bezoekers.

 

Redactie, TPO, 24 juli 2024 – Schoof sprak onder anderen met Bryan, die aangaf “barre tijden” te hebben doorgemaakt zonder verder in detail te treden. Bij De Stadskamer vond Bryan “rust en steun” en loopt hij er nu stage. Na afloop noemt Bryan Schoof een “aardige en empathische” man, aldus het ANP.

Bezoekers waren vooral verrast en blij dat Schoofs eerste werkbezoek naar een opvangplek voor thuislozen ging. “Dat de minister-president even komt kijken bij zo’n ‘drie-hoog-achter-plekje’ in Doetinchem, vind ik heel bijzonder,” aldus bezoeker Ivar.

Bestuurder Rijks prijst Schoof om zijn bezoek en hoopt dat het bijdraagt aan minder “hoog-overbeleid” voor kwetsbare mensen vanuit Den Haag.

‘Positief dat Schoof gewoon neutraal is’

Voor velen is Schoof nog een onbekend figuur. Bryan geeft aan dat hij vooral geïnteresseerd is om Schoof beter te leren kennen tijdens het bezoek. Een andere aanwezige vindt het positief dat Schoof partijloos en “gewoon neutraal” is.

Schoof heeft geen politieke achtergrond, maar heeft wel decennialange ervaring als ambtenaar op verschillende departementen in Den Haag, laatstelijk als hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Zijn bezoek aan Doetinchem stond verder in het teken van veiligheid op straat, met onder andere gesprekken met wijkagenten.