ThePostOnline

Waar let je op bij het openen van een zakelijkerekening?

24-07-2024 12:20

Davos WEF
Shutterstock.

Het openen van een zakelijke rekening kan een belangrijke stap zijn voor elke ondernemer. Het is daarom wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt, aangezien dit uiteindelijk van invloed kan zijn op de verdere groei van je bedrijf. Daarom is het vergelijken van meerdere aanbieders voor een zakelijke rekening openen wel zo verstandig.

Zo kun je de verschillende voor- en nadelen op een rijtje zetten en weet je precies welke aanbieder het beste bij je past. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we een selectie gemaakt van de punten die eigenlijk voor iedere ondernemer belangrijk zijn.

Voordelen van een zakelijke rekening

Een zakelijke rekening biedt verschillende voordelen ten opzichte van een persoonlijkerekening. Ten eerste helpt het je om persoonlijke en zakelijke financiën gescheiden tehouden. Dit maakt het eenvoudiger om je financiële overzicht te behouden en belastingaangiften op een correcte manier uit te voeren. Daarnaast geeft een zakelijke rekening je bedrijf een professionele uitstraling.

Klanten kunnen betalingen doen aan je bedrijf in plaats van aan jou persoonlijk, wat zorgt voor meer geloofwaardigheid. Je kunt je voorstellen dat dit heel anders overkomt. Sterker nog, er zijn zelfs klanten die helemaal geen zaken met je willen doen zonder zakelijke rekening. Iets wat overigens ook geldt voorbedrijven en dus B2B.

Voorwaarden en tarieven

Bij het kiezen van een zakelijke rekening is het belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden en ook de tarieven die banken hanteren. Elke bank heeft zijn eigen regels en voorwaarden en deze kunnen verschillen in minimale stortingen, jaarlijkse kosten en transactiekosten. Het is verstandig om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende banken om zo de beste optie voor jouw bedrijf te vinden.

Online- en mobiel bankieren

In de moderne zakenwereld is de toegang tot online- en mobiel bankieren van groot belang. Het zorgt ervoor dat je overal en altijd toegang hebt tot je bankrekening en dus ook een betaling kunt doen of even snel kunt kijken of die ene klant al heeft betaald. Controleer daarom of de bank waar je een zakelijke rekening wilt openen, een gebruiksvriendelijk onlineplatform heeft en beschikt over een goede mobiele app.

Hoe fijn is het om bijvoorbeeld in te kunnen stellen dat je een melding krijgt van een betaling of tijdens je vakantie extra geld naar je spaarrekening kunt overboeken? Handig is wel dat je weet wat het bedrag voor belastingvrij sparen is, zodat je straks niet te veel geld op je spaarrekening hebt staan enhierover moet betalen.

Extra diensten en mogelijkheden

Naast de basisdiensten zoals betalingen, geldopname en checken van je saldo, bieden sommige banken ook extra diensten en mogelijkheden aan. Denk hierbij aan het verstrekken van betaalterminals (pinautomaat), kredieten of andere specifieke financiële behoeften voor jouw bedrijf.

Je kunt je voorstellen dat het misschien voor een starter wel handig is dat de bank waar je zaken mee gaat doen, misschien wel een soort van starterslening heeft. Reden genoeg om rustig de tijd te nemen om alles uit te pluizen, voordat je een keuze maakt.