Buitenland

Gijzelaarsfamilies eisen ontmoeting met Israëlische onderhandelaars

25-07-2024 14:50

Een van de bevrijde Hamas-gijzelaars Andrey Kozlov (27) arriveert per helikopter in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, Israël, 8 juni 2024. Foto@Tomer Appelbaum/AP

Familieleden van gijzelaars die gevangen worden gehouden door de terreurorganisatie Hamas hebben donderdag een dringende ontmoeting geëist met het Israëlische team dat onderhandelt over een gijzelingsovereenkomst. Er is volgens het Gijzelaarsfamilieforum sprake van wantrouwen over de behandeling van deze overeenkomst.

 

Redactie, TPO, 25 juli 2024 – De oproep voor een ontmoeting gebeurde naar aanleiding van berichten in de Israëlische media dat het team donderdag niet naar de onderhandelingen zou vertrekken zoals verwacht, aldus The Jerusalem Post.

Gijzelaarsfamilieforum: “Er is sprake van een vertrouwensbreuk die om opheldering vraagt. Al twee weken vermijdt de premier vragen van onderhandelaars over de uitvoering van Netanyahu’s Deal. Het onderhandelingsteam beloofde herhaaldelijk dat een delegatie zou vertrekken om de onderhandelingen te bevorderen, maar nu blijkt dat de berichten aan de gijzelaarsfamilies niet de werkelijkheid weergeven.”

‘Voortdurend uitstel schaadt opzettelijk de onderhandelingen’

Volgens de familieleden van de gijzelaars schaadt voortdurend uitstel opzettelijk de kans om hun geliefden thuis te brengen en torpedeert het de onderhandelingen.

“De hoofden van de veiligheidsinstellingen hebben een directe en persoonlijke verantwoordelijkheid om de gijzelaars thuis te brengen. Het is hun plicht om Israëls hoogste morele imperatief vooruit te helpen en een getrouw verslag te geven aan het Israëlische publiek over wie de deal torpedeert en waarom”, aldus het Gijzelaarsfamilieforum.