Buitenland

NBC: Obama steunt Harris als presidentskandidaat

25-07-2024 14:13

Vice-president Kamala Haris en voormalig president Barack Obama. Foto @Carolyn Kaster/AP

Binnenkort spreekt oud-president Barack Obama publiekelijk zijn steun uit voor Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat. Volgens het Amerikaanse televisienetwerk NBC heeft Obama aan vier bronnen zijn steun aan de huidige vicepresident privé al uitgesproken.

 

Redactie, TPO, 25 juli 2024 – Obama en Harris hebben elkaar meerdere keren gesproken sinds president Joe Biden, de voormalige vicepresident onder Obama, zich afgelopen zondag terugtrok uit de verkiezingsrace, meldt het ANP.

Hoewel Obama zich snel uitsprak over Bidens besluit, heeft hij nog niet officieel aangekondigd Harris te steunen. Zij is inmiddels begonnen met haar campagne en lijkt vrijwel zeker de presidentskandidaat van de Democratische Partij te worden.

‘Harris heeft een geweldige start gemaakt’

Eén van de bronnen meldt aan NBC dat Obama regelmatig contact heeft met Harris en vindt dat ze een geweldige start heeft gemaakt. Ze zouden samen campagne willen voeren, maar een datum voor een gezamenlijk optreden is nog niet vastgesteld. Het is ook onduidelijk wanneer Obama zijn steun openbaar zal maken.

Veel prominente Democraten hebben al hun steun aan Harris uitgesproken, waaronder oud-president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton, voormalig presidentskandidaat en oud-minister van Buitenlandse Zaken.