Buitenland

Barack en Michelle Obama steunen Kamala Harris

26-07-2024 11:30

Vice-president Kamala Haris en voormalig president Barack Obama. Foto @Carolyn Kaster/AP

Voormalig president Barack Obama en voormalig first lady Michelle Obama hebben hun steun uitgesproken voor Kamala Harris in haar race naar het Witte Huis. Via een video kondigen ze aan Harris te steunen, nu zij zich steeds meer profileert als de waarschijnlijke Democratische kandidaat na president Joe Biden’s besluit om zich niet herkiesbaar te stellen.

 

Redactie, TPO, 26 juli 2024 – In de video neemt Harris een telefoontje aan van de Obama’s. Barack Obama zegt: “Michelle en ik zijn trots om je te steunen en zullen alles doen om je in het Oval Office te krijgen.” Michelle Obama voegt hieraan toe: “Dit wordt historisch.”

Harris heeft al de publieke steun van een meerderheid van de afgevaardigden naar de Democratische Nationale Conventie. President Joe Biden gaf Harris binnen een uur na zijn aankondiging om zijn campagne te beëindigen, zijn steun. Ook prominente Democraten zoals Nancy Pelosi, Chuck Schumer en Hillary Clinton hebben hun steun uitgesproken.

Belangrijke steun voor fondsen

De steun van de Obama’s is belangrijk, gezien hun populariteit en hun vermogen om aanzienlijke fondsen te werven voor de Democratische partij. De Obama’s blijven belangrijke figuren binnen de partij en hun steun kan cruciaal zijn voor Harris in de aanloop naar de verkiezingen op 5 november.