Economie

VodafoneZiggo verliest vaste internetklanten

26-07-2024 12:00

VodafoneZiggo heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een flinke groep klanten met een vaste internetaansluiting verloren. Ondanks een stijgende totale omzet en operationele winst, blijft de concurrentie op de Nederlandse internetmarkt hevig.

Redactie, TPO, 26 juli 2024 – Het telecombedrijf zag het aantal vaste internetklanten met bijna 28.000 dalen, meldt het ANP. Dit komt volgens VodafoneZiggo door de intense concurrentie van andere providers. Hoewel het aantal zakelijke internetaansluitingen juist toenam, daalde het aantal zakelijke mobiele abonnementen met ruim 18.000, vooral door het aflopen van contracten met lokale overheden.

Opvallend is dat de totale omzet en operationele winst van VodafoneZiggo wel zijn gestegen. Deze groei wordt toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder lagere energiekosten en andere efficiëntieverbeteringen.

VodafoneZiggo verwacht voor het hele jaar een lichte groei van de operationele winst. Het bedrijf benadrukt dat het ondanks het verlies van vaste internetklanten op koers ligt om de financiële doelstellingen voor 2024 te halen.