Buitenland

Trump wil terugkeren naar Butler na eerdere aanslag tijdens rally

27-07-2024 11:54

Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wordt door agenten van de Secret Service van het podium afgevoerd na een aanslag op zijn leven tijdens een rally in Butler, PA. Foto @Gene J. Puskar/AP

De Amerikaanse oud-president Donald Trump wil terugkeren naar de plek waar bijna twee weken geleden een aanslag op hem werd gepleegd tijdens een campagnebijeenkomst.

 

Redactie, TPO, 27 juli 2024 – Trump, die opnieuw president wil worden, raakte tijdens een aanslag op zijn leven gewond aan zijn rechteroor door een kogel. Hij moest zijn speech tijdens de rally afbreken en werd snel weggevoerd door agenten van de Secret Service.

“Ik ga terug naar Butler, Pennsylvania, voor een grote en schitterende rally,” kondigt Trump aan op zijn sociale media platform. Hij voegt eraan toe dat hij hierbij ook Corey Comperatore (50) eren, die tijdens de aanslag op Trump in het publiek zat en dodelijk werd geraakt toen hij zijn dochters wilde beschermen.

Trump heeft vooralsnog geen datum genoemd wanneer hij van plan is terug te keren naar Butler, een plaats in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

 

Lees ook: Hoofd Secret Service stapt op na Trump-aanslag