Buitenland

Russische troepen veroveren dorp in Oost-Oekraïne

29-07-2024 14:41

Kiev
Shutterstock/kibri_ho.

Rusland meldt een nieuw militair succes in Oekraïne. Het ministerie van Defensie claimt de verovering van het dorp Vovtsje, gelegen in de oostelijke regio Donetsk. Deze ontwikkeling markeert een verdere uitbreiding van de Russische controle in het gebied, na eerdere overwinningen in de regio.

 

Redactie, TPO, 29 juli 2024 – Vovtsje ligt ongeveer 16 kilometer van Avdiivka, een voormalig Oekraïens bolwerk dat eerder dit jaar door Russische troepen werd ingenomen. Vorige maand riepen de Oekraïense autoriteiten de inwoners van Vovtsje al op om het dorp te verlaten.

Slechts een handjevol burgers bleef achter in het dorp, dat voor de oorlog zo’n honderd inwoners telde. De strategische ligging van Vovtsje speelt een cruciale rol in de huidige militaire operaties.

Hevige gevechten in de regio

Volgens Rusland zijn de afgelopen tijd meerdere dorpen veroverd, vaak bestaande uit slechts enkele straten en gebouwen. De Oekraïense strijdkrachten meldden maandag dat vooral in de buurt van Pokrovsk zwaar wordt gevochten. Deze stad ligt op een belangrijke bevoorradingsroute naar andere strategisch belangrijke plaatsen, zoals Tsjasiv Jar.