Sport

Training triatleten opnieuw geannuleerd door slechte waterkwaliteit Seine

04-08-2024 14:08

Foto: AP.

De Olympische Spelen in Parijs ondervinden opnieuw hinder door de waterkwaliteit van de Seine. De geplande zwemtraining voor de triatleten van de gemengde landenwedstrijd is geannuleerd vanwege de verslechterde toestand van het rivierwater.

 

Redactie, TPO, 4 augustus 2024 – Dit volgt op een eerdere annulering van de training, die eveneens te maken had met de slechte waterkwaliteit, meldt het ANP.

De problemen zijn ontstaan door hevige regenval op 31 juli en 1 augustus, die de waterkwaliteit heeft aangetast. Testresultaten van zaterdagavond bevestigden dat het water niet voldoet aan de noodzakelijke normen. De gemengde estafette, met Nederlandse deelnemers Mitch Kolkman, Richard Murray, Maya Kingma en Rachel Klamer, staat voor maandag op de planning.

De organisatoren hebben eerder deze week al de individuele triatlonwedstrijden voor mannen uitgesteld tot woensdag omwille van de slechte waterkwaliteit. Ook volgende week moeten openwaterzwemmers de Seine in tijdens de Spelen. De organisatie verwacht enige verbetering van de waterkwaliteit, maar niet voldoende voor de geplande zwemverkenning.

Bondscoach Marcel Wouda geeft aan dat de situatie precair is. “We zien enige verbetering, maar het wordt spannend of de wedstrijd maandag kan doorgaan. Het definitieve besluit valt maandag rond 04.00 uur. Als het water niet op tijd op orde is, kan de wedstrijd worden uitgesteld naar dinsdag.”