Sport

Premier Schoof prijst Olympische prestaties en clubgevoel

13-08-2024 11:22

Dick Schoof

Premier Dick Schoof prees de Nederlandse olympiërs tijdens hun inhuldiging in Den Haag. Volgens Schoof was het hele land tijdens de Spelen “Team NL”.

 

Redactie, TPO, 13 augustus 2024 – Schoof roemde de historische prestaties van de Nederlandse sporters, die nooit eerder zo goed presteerden op de Zomerspelen, meldt het ANP.

Het is de Nederlandse olympiërs gelukt waar maar weinig politici in slagen: Nederlanders een “clubgevoel” geven, aldus de minister-president: “Jullie hebben het allerhoogste bereikt: de top van de Olympus met een medaille om het te bewijzen.”

De premier, die zelf aanwezig was bij de Spelen, beschreef de herinnering aan Sifan Hassan’s gouden marathon als onvergetelijk, mede gezien zijn eigen ervaring als fervent marathonrenner.

 

Kritiek op Schoofs aanwezigheid bij de Spelen

Ondanks de lof was er kritiek op Schoofs aanwezigheid bij de Spelen, vooral omdat zijn kabinet bezuinigingen overweegt die de sportsector 45 miljoen euro kunnen kosten.

Critici noemden dit hypocriet, maar Schoof weerlegde deze beschuldigingen. Zelf weersprak hij de kritiek: “Ik was daar om de sporters een hart onder de riem te steken”, zei hij in het programma Humberto à Paris.