Binnenland

Openbare zitting strafzaak tegen zoon Ridouan Taghi op 1 november

15-08-2024 15:39

De Extra Beveiligde Inrichting in Vught, waar Ridouan Taghi opgesloten zit. Foto @Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock

De strafzaak tegen Faissal T., de zoon van vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, wordt op 1 november voor het eerst openbaar behandeld. Het betreft een inleidende zitting waarbij de zaak nog niet inhoudelijk wordt besproken. De locatie van de zitting is nog niet bekendgemaakt.

 

Redactie, TPO, 15 augustus 2024 – Dit heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt, meldt het ANP.

Faissal T. wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die betrokken zou zijn bij internationale drugshandel, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven. De 23-jarige werd in augustus vorig jaar in Dubai gearresteerd en heeft sindsdien vastgezeten.

Recentelijk werd hij door de Verenigde Arabische Emiraten uitgeleverd aan Nederland. Vorige week besloot de raadkamer van de rechtbank Zwolle om zijn voorarrest met negentig dagen te verlengen, een standaard procedure waarbij de voorlopige hechtenis elke drie maanden wordt getoetst.

‘Taghi zou contact hebben met zijn zoon’

Ridouan Taghi, de vader van Faissal, werd eerder dit jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in het Marengo-proces, een omvangrijke zaak rond meerdere liquidaties. Taghi werd eind 2019 in Dubai gearresteerd en als ongewenst vreemdeling binnen enkele dagen naar Nederland uitgezet.

Sinds zijn arrestatie zit hij vast in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Er zijn berichten dat Ridouan Taghi, ondanks zijn strenge detentieomstandigheden, op illegale wijze contact zou hebben onderhouden met zijn zoon Faissal. Dit zou zijn gebeurd met de bedoeling om de aansturing van het drugskartel van zijn vader over te nemen.

De strafzaak tegen Faissal zal deze vermoedens verder onder de loep nemen.