Buitenland

Veiligheidswaarschuwingen voor Democraten bij conventie in Chicago

17-08-2024 14:03

Kamala Harris zal op de Demoratische Conventie haar nominatie accepteren. Foto: AP Photo/Carlos Osorio.

Democratische politici die volgende week naar de partijconventie in Chicago afreizen, zijn dringend geadviseerd om geen hotelkamers onder hun eigen naam te boeken.

 

Redactie, TPO, 17 augustus – Ook wordt aangeraden om confrontaties met demonstranten te vermijden, meldt nieuwssite Axios. De site kreeg een waarschuwing in handen die door veiligheidspersoneel van het Congres naar parlementariërs is gestuurd.

Veiligheidsmaatregelen

De Nationale Conventie, die een feestelijke bijeenkomst moet worden voor de Democraten, zal naar verwachting tienduizenden pro-Palestijnse betogers aantrekken.

Volgens Axios hebben hotels al verdachte telefoontjes ontvangen waarin specifiek naar aanwezige gasten wordt gevraagd. Dat zou de reden zijn dat Democraten wordt geadviseerd onder een andere naam kamers te reserveren.

Bezorgdheid

De waarschuwingen hebben geleid tot bezorgdheid onder de genodigden. Een prominent lid van het Huis van Afgevaardigden gaf aan dat autoriteiten gebieden hebben gemarkeerd die men beter kan vermijden vanwege verwachte ongeregeldheden.

Afgelopen week zijn de congresleden tijdens een briefing op de hoogte gebracht van de veiligheidssituatie, waarbij toen volgens bronnen een uitgebreid veiligheidsplan is gepresenteerd.

De conventie, die maandag begint, zal meerdere dagen duren en wordt onder meer bijgewoond door Kamala Harris, die haar benoeming tot presidentskandidaat zal accepteren.

Ook worden er toespraken verwacht van president Joe Biden en oud-presidenten Bill Clinton en Barack Obama.