Buitenland

Britse zakenman Mike Lynch vermist na zinken superjacht bij Sicilië

19-08-2024 16:41

Mike Lynch. Foto: Loren Elliott/Bloomberg.

De Britse techondernemer Mike Lynch wordt vermist nadat het superjacht Bayesian zonk voor de kust van Sicilië, nabij Porticello. Het 56 meter lange zeiljacht, dat onder Britse vlag voer, raakte in de vroege ochtend van maandag 19 augustus in zwaar weer.

 

Redactie, TPO, 19 augustus 2024 – Een wervelwind zou de oorzaak zijn van het zinken tussen 04.00 en 05.00 uur. Aan boord waren 22 personen, waaronder tien bemanningsleden en twaalf passagiers, zo meldt Bloomberg.

De Italiaanse kustwacht zoekt naar zes vermiste personen, allen passagiers van het jacht. Een van hen is Mike Lynch, de voormalig CEO van het softwarebedrijf Autonomy, die recentelijk in de Verenigde Staten werd vrijgesproken van miljardenfraude. Zijn vrouw, Angela Bacares, behoort tot de overlevenden.

In totaal zijn vijftien mensen, waaronder een baby, gered door de bemanning van een Nederlandse zeilboot die als eerste hulp bood. Acht van de overlevenden zijn naar ziekenhuizen gebracht voor verdere behandeling.

 

Nederlander gered

Het lichaam van een zevende vermiste, een bemanningslid afkomstig uit het Caribisch gebied, is inmiddels geborgen. Duikers onderzoeken het wrak, dat is gelokaliseerd, in de hoop de overige zes vermisten te vinden. De autoriteiten vrezen dat zij zich nog in het wrak bevinden.

De Italiaanse krant La Stampa meldt dat onder de geredde bemanningsleden ook een Nederlander is.