Buitenland

Oekraïne beschadigt derde brug in Russische regio Koersk

19-08-2024 19:20

Oekraïense soldaten. Foto: @Roman Pilipey/AFP/Getty Images

Oekraïne heeft volgens het Kremlin een derde brug beschadigd in de Russische regio Koersk. De brug, die over de rivier de Sejm loopt, ligt in een gebied ten noordoosten van Oekraïne. Deze aanval volgt op eerdere aanvallen op infrastructuur in dezelfde regio.

 

Redactie, TPO, 19 augustus 2024 – Oekraïne heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Rusland, meldt het ANP. Wel meldde de Oekraïense luchtmachtchef eerder dat zijn troepen al twee andere bruggen hebben vernietigd, met als doel de vijandelijke logistiek te verzwakken en de Russische opmars te vertragen.

Volgens Kiev is het doel van de verrassingsaanval, die op 6 augustus werd gelanceerd, om een bufferzone te creëren en de Russische oorlogsmachine uit te putten.

Oekraïne beweert dat het in de afgelopen tijd meer dan tachtig nederzettingen heeft ingenomen in een gebied van ruim 1150 vierkante kilometer.

Russische troepen rukken op naar Pokrovsk

Ondertussen zijn de Oekraïense troepen elders in het land in het defensief gedrongen. Russische troepen rukken op naar de oostelijke stad Pokrovsk, een belangrijk verkeersknooppunt in de regio.

De Oekraïense autoriteiten hebben de bevolking in Pokrovsk inmiddels opgedragen de stad te verlaten.

Lees ook: Oekraïense luchtmacht vernietigt strategische brug in Koersk