Buitenland

Zeedrones ingezet bij zoektocht naar vermisten jachtongeluk voor Siciliaanse kust

21-08-2024 14:50

Een reddingsboot van de Italiaanse kustwacht tijdens de zoektocht naar overlevenden na het zinken van het Bayesiaanse jacht, in Porticello bij Palermo. Foto: Alerto Pozzoli/AFP/Getty Images

De Italiaanse kustwacht zet zeedrones in bij de zoektocht naar de vermisten van een luxe zeiljacht dat zonk voor de kust van Sicilië. Deze drones kunnen urenlang onder water blijven en zijn uitgerust met camera’s om de situatie rondom het wrak in kaart te brengen.

 

Redactie, TPO, 21 augustus 2024 – duikers proberen woensdag, alweer de derde dag van de reddingsoperatie, de slaapcabines te bereiken om te zien of er nog overlevenden zijn. Britse en Italiaanse media melden echter dat de hoop op overlevenden steeds kleiner wordt, aldus het ANP.

Het jacht ligt op 50 meter diepte en is gevuld met omgevallen meubels en brokstukken, wat het werk van de duikers bemoeilijkt.

Door de moeilijke omstandigheden kunnen de duikers maar 12 minuten per keer onder water blijven, terwijl de zeedrones tot zeven uur onafgebroken kunnen filmen.

Vermisten behoren tot de Britse zakenwereld

De reddingsoperatie trekt veel aandacht in het Verenigd Koninkrijk, omdat de vermisten tot de Britse zakenwereld behoren. Maandag wist de kustwacht vijftien mensen te redden, maar helaas werd ook de kok van het schip dood aangetroffen in het water.

De situatie blijft precair, de inzet van zeedrones biedt mogelijk de beste kans om een volledig beeld van het wrak en de eventuele overlevenden te krijgen. De zoektocht gaat door, maar de omstandigheden maken het een race tegen de klok.

Lees ook: Britse zakenman Mike Lynch vermist na zinken superjacht bij Sicilië

Lees ook: Topman Morgan Stanley vermist na jachtongeval bij Sicilië