Buitenland

Lichaam van vermiste dochter Britse magnaat gevonden bij gezonken jacht Sicilië

23-08-2024 13:57

Duikers bergen een lichaam dat gevonden is in het gezonken jacht van Mike Lynch, 21 augustus 2024. Foto @Antonio Cascio/Bloomberg

Duikers hebben het lichaam gevonden van de laatste vermiste persoon van het gezonken zeiljacht bij Sicilië. Het gaat om de 18-jarige dochter, Hannah, van de overleden Britse techmagnaat Mike Lynch.

 

Redactie, TPO, 23 augustus 2024 – Hoewel de formele identificatie nog moet plaatsvinden, bevestigen Italiaanse media dat haar lichaam in het wrak van het vaartuig is aangetroffen op bijna 50 meter diepte, aldus het ANP.

Het luxe zeiljacht, genaamd Bayesian, zonk maandag tijdens noodweer. Hierbij kwamen zeven mensen om, waaronder Lynch, bankier Jonathan Bloomer en zijn vrouw Judy, evenals advocaat Chris Morvillo en zijn vrouw Neda.

Vijftien opvarenden, waaronder Lynch’s echtgenote en een baby, overleefden de ramp. Het lichaam van een bemanningslid werd kort na de schipbreuk gevonden.

Gerechtelijk onderzoek gestart

Er is een gerechtelijk onderzoek gestart naar de oorzaak van het zinken van het jacht. De overlevenden, inclusief de kapitein, zijn door de politie verhoord. Aanklagers die belast zijn met het onderzoek, zullen zaterdag een persconferentie houden om verdere details te delen.

Het bedrijf dat het zeiljacht in 2008 bouwde, suggereert dat bemanningsfouten mogelijk de oorzaak waren van de schipbreuk.

CEO Giovanni Costantino van The Italian Sea Group verklaart dat het personeel niet goed voorbereid was op de storm, die was aangekondigd in de weersverwachtingen.

Lees ook: Britse zakenman Mike Lynch vermist na zinken superjacht bij Sicilië