Buitenland

Robert F. Kennedy trekt zich mogelijk terug uit presidentsrace

23-08-2024 09:21

Robert F. Kennedy jr. Screenshot YouTube.

Onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy heeft verzocht om zijn naam niet op de stembiljetten van de staat Arizona te zetten. Hij heeft aangekondigd vrijdag een toespraak te houden in diezelfde staat, waarin hij zal ingaan op “het huidige historische moment en hoe hij verdergaat.”

 

Redactie, TPO, 23 augustus 2024 – Dat zeggen autoriteiten in Arizona. Daarnaast speculeren verschillende media dat de 70-jarige Kennedy, die weinig financiële middelen heeft en in de peilingen ver terugzakt, zijn campagne zal beëindigen en mogelijk zijn steun zal uitspreken voor Donald Trump.

Op dezelfde dag zal ook Trump in Arizona aanwezig zijn.

Trump staat open voor rol Kennedy

Kennedy begon zijn campagne als kandidaat voor de Democratische Partij, maar stapte in oktober over naar een onafhankelijke kandidatuur nadat zijn poging om de Democratische nominatie te verkrijgen mislukte.

Hij is de vijfde Kennedy die probeert het presidentschap van de Verenigde Staten te bereiken; zijn oom was de legendarische president John F. Kennedy.

Kennedy maakt volgens peilingen weinig kans en heeft momenteel slechts rond de 5 procent van de kiezers achter zich. Trump heeft al aangegeven dat hij openstaat voor een rol voor Kennedy in zijn regering als Kennedy zich uit de race terugtrekt en Trump de verkiezingen wint.

Lees ook: Kennedy zoekt ontmoeting met Harris, overweegt terugtrekken voor Trump