Buitenland

Robert F. Kennedy Jr. steunt Donald Trump

24-08-2024 11:20

Robert F. Kennedy Jr. in Arizona. Foto: Rebecca Noble/Getty Images.

Robert F. Kennedy Jr. stopt zijn onafhankelijke campagne voor het Amerikaanse presidentschap en spreekt zijn steun uit voor Donald Trump. Hij stelt dat het Amerikaanse politieke systeem oneerlijk is voor onafhankelijke kandidaten en dat hij geen realistische kans meer ziet om te winnen.

 

Redactie, TPO, 24 augustus 2024 – Tijdens een toespraak in de swingstaat Arizona bekritiseerde Kennedy vrijdag de Democratische Partij en prees hij Trump, meldt Bloomberg. Kort daarvoor liet hij zijn naam al van de stembiljetten van Arizona halen.

Volgens Kennedy bood Trump hem tijdens twee recente ontmoetingen een positie in zijn regering aan. De Democratische kandidaat, Kamala Harris, weigerde een soortgelijk gesprek. Met zijn steun voor Trump hoopt Kennedy zijn politieke agenda, waaronder zijn kritische houding ten opzichte van vaccins, isolationistisch buitenlands beleid en een focus op gezondheidszorg, te kunnen blijven bevorderen.

Staande ovatie Republikeinen

Kennedy verscheen meteen na zijn toespraak naast Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Glendale, Arizona, waar hij met gejuich en een staande ovatie werd ontvangen.

 

Trump beloofde in zijn toespraak dat hij, indien herkozen, een nieuwe presidentiële commissie zal oprichten voor onderzoek naar moordaanslagen, inclusief de aanslag op hem in juli. Ook wil hij alle overgebleven documenten over de moord op John F. Kennedy vrijgeven.

Familie Kennedy: ‘verraad’

De stap van Kennedy heeft gemengde reacties uitgelokt. Zijn familieleden noemen het “een verraad aan de waarden die onze familie dierbaar zijn”. De 70-jarige Robert F. Kennedy jr. (RFK Jr.) is de neef van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy en zoon van diens vermoorde broer Robert F. Kennedy senior.

 

 

Trump verwacht dat Kennedy’s steun een positieve invloed zal hebben op zijn campagne, ondanks Kennedy’s afwijkende politieke koers en afgenomen populariteit. Het campagneteam van Harris ziet de overstap van Kennedy juist als een bevestiging van zijn falende campagne.